Recipe: Omelet // Rezept: Omelett

Ich bin kein Meister der Ei-Bearbeitung, da ich ja so viele Jahre nichts essen durfte, wo eben Ei drinnen ist. Und ich und Omelett – nein, das hat bisher noch nicht hingehaun, egal wie ich es versucht hatte.

Aber dann war da mein Waffeleisen…und ein Youtube Video…und ich bin und bleibe jemand der soetwas gerne ausprobiert, immer mit dem Risiko dass es schiefgehen kann.

Das Ergebnis war…wirklich gut für den ersten Versuch, das Aussehen ist teils noch etwas ausbaufähig aber, es wird! Und Ei alleine will ich nicht essen, daher gibts noch etwas Beilagen dazu!

Die Zutaten:

  • 2 Eier
  • Paprika, klein geschnitten (ich habe rote Paprika genommen)
  • 2 Esslöffel Mehl
  • 100ml Milch
  • Lachs (Aus der Tiefkühltheke, “Fjord Lachsforellen” von Costa)
  • Salat
  • Dressing (“Joghurt Dressing” von Kühne)

Die Zubereitung:

1. Die zwei Eier in eine Schüssel geben und verrühren
2. Milch und Mehl hinzugeben
3. Mit Pfeffer würzen (eventuell mit Chili auch) und umrühren
4. Paprika kleinschneiden und zum Ei hinzugeben
5. Mit einer Kelle dann die Masse portionieren und ins Waffeleisen geben
6. Paprika-Stücke verteilen, sodass sie nicht in der Mitte des Eisens liegen
7. 6-8 Minuten im Waffeleisen lassen und dann auf den Teller packen

Währendessen auch den Lachs in der Pfanne anbraten (4 Minuten pro Seite) und den Salat schneiden.

8. Genießen!

——————————————————————–

Iclearly am noone mastering eggs, as I wasn´t allowed to eat anything having egg in it for so many years. And me and omelet – nope, that has not worked out yet, no matter how hard I tried.

But then there was the waffle iron…and a YoutTube video…and I´ve always been someone who tries new stuff with a smile on my face, always having in mind the risk of it going all wrong.

The result was…pretty good for the first try, even though the looks of the omelet could clearly be still improved. It will get better, I am sure! And as I am not inton eating egg as a stand alone, there´s also been some more on the plate.

The ingredients:

  • 2 eggs
  • Paprika, cut into small pieces (I chose red paprika)
  • 2 spoons flour
  • 100ml milk
  • Salmon (frozen, “Fjord Lachsforellen” by Costa)
  • Salad
  • Dressing (“Joghurt Dressing” by Kühne)

The cooking:

1. Put the eggs into a bowl and mix them all up
2. Add the milk and flour
3. Spice it with pepper (and maybe chili) and mix it
4. Cut the paprika into small pieces and add it to the egg
5. Make portions and pour it into the waffle iron
6. Watch out that the paprika pieces are not in the middle so they do not burn
7. Leave it all in the waffle iron for 6-8 minutes and then put it onto your plate

In the meantime, put the salmon into the pan (4min per side) and cut the salad.

8. Enjoy!

Advertisements
This entry was posted in Food / Essen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s