Rezept: Ei aus der Muffinform! // Recipe: Egg from the muffin form

Ich bin und bleibe immer auf der Suche nach etwas ausgefalleneren Koch- und Backideen, und auf Instagram findet man da so einige interessante Ideen – wie diese hier zum Beispiel. Ich war skeptisch ob das überhapt klappen würde und wenn ja, wie würde es wohl schmecken? Und ich kann euch sagen – es ist traumhaft. Ich hätte am liebsten alles auf einmal gegessen!

Zutaten

  • Eier (Ich habe 6 Stück gebraucht, da ich sie eingefroren hatte, aber 4 frische Eier sollten genug sein)
  • Gemüse (Ich habe Zwiebeln und Champignons genommen)
  • Reibekäse
  • Wurst / Fleisch

Anleitung

1. Eier aus dem Kühlschrank und Gemüse und eventuell Wurst und Käse bereitlegen und kleinschneiden, das Muffinblech ggfs. etwas einfetten
2. Alle Zutaten (Gemüse etc.) in so kleine Stücke wie möglich zerschneiden
3. Die geschnittenen Zutaten in die Muffinfirmen legen, aber aufpassen, dass es nicht zu viele sind
4. Bei Bedarf noch Streukäse über die Zutaten streuen
5. Eier aufschlagen, vermischen und dann gleichmäßig bis zur Oberkante der Muffinformen einfülle
6. In den vorgeheizten Ofen (190°C, Umluft) stellen und ca 20-25min backen, bis es knusprig ist
7. Genießen!

Zukunft: Ich denke, ich werde das nächste Mal den Reibekäse schon mit den Eiern mischen, damit es noch käsiger wird…

———————————————————

I am and will always be on the search for some crazy cooking and baking things, and on Instagram you´re finding quite some interesting ideas – like this one, for example. I was pretty skeptical if it would be working out at all, and if so, how would it taste? And I can tell you – it is a dream. I could´ve eaten it all at once.

Ingredients

  • Eggs (I needed 6 because I took my frozen ones, I guess usually 4 should be enough
  • Vegetables (I choose onions and champignons)
  • Cut cheese
  • Sausages / Meat

Instructions

1. Take eggs out of the fridge, put aside vegetables and if wanted sausages and cheese in order to cut it down, also possibly put some fat to the muffin baking form
2. All ingredients (vegetables and such) need to be cut into as small pieces as possible
3. The cut ingredients can now be places in the muffin forms, but make sure the layers are not getting too high
4. If you want to, you can now add the cut cheese on top of those
5. Open eggs, mix them and then pour it into the muffin forms, always up to the edge
6. Put the muffin forms into the pre-heated oven (190°C, recirculation air) and the bake it for about 20-25 minutes until it is mostly crispy
7. Enjoy!

Future plans: Mix the cheese straight into the egg-liquid and then have it even cheesier!

Advertisements
This entry was posted in Food / Essen and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s