Tomato-Bellpepper soup // Tomaten-Paprika Suppe

Having my new blender,it is time to finally create some nice soups aswell – it is a try for me to get rid off my huge dislike against soups that I somehow built up over the past many years.

First off – be happy you do not see my kitchen after the soup was all done, it would look less bad if someone had only dropped a bomb (I learned a lesson in regards of how much liquid to fill into the blender).

Ingredients

  • 3 tomatos
  • 2 bell peppers
  • 1/2 onion
  • 1/2 tbsp Sambal Olek
  • 200g low fat joghurt (lactose free)
  • 1l of water (1/2l plain, 1/2l for broth)
  • 1/2 tbsp of stock cube
  • Thai-Curry
  • Chili powder

Instructions

  1. Set up water in two cooking pots (each 1/2 l)
  2. Fill one with the stock cube
  3. Cut bell pepper and drop into the water of the “plain” cooking pot
  4. Start cooking the bell pepper
  5. In the meantime, cut tomatos and onion (both in small pieces)
  6. Add to the cooking pot with the bell pepper
  7. Cook it for in total 15min
  8. Put it into the blender, approx. 1/2l each round
  9. Put ready mixed vegetables into the broth and lightly cook it for 5min
  10. Add the Sambal Olek and stir it, then add the Thai Curry
  11. For each 1/2l of soup, use 50g of the lowfat joghurt and put into the blender
  12. Depending on how spicy you like it: add the chili powder
  13. Fill it into bottles or enjoy it immediately

Tips

  • 1l of this soup has only 1.5 Pro Points (Weight Watchers)
  • You can enjoy it cold or hot, it tastes amazing both ways

—————–

Da ich meinen neuen Mixer ja habe, ist die Zeit gekommen, Suppen einmal selbst zu machen – das ist ein Versuch meine Suppenkasper-Einstellung loszuwerden, denn die habe ich über die Jahre aufgebaut.

Vornweg – seid froh, dass ihr meine Küche nicht sehen könnt nachdem sie Suppe fertig war, denn es würde weniger schlimm aussehen wenn jemand eine Bombe hätte fallen lassen (ich habe meine Lektion gelernt wenn es darum geht, wie viel Flüssigkeit man in den Mixer füllt).

Zutaten

  • 3 Tomaten
  • 2 Paprika
  • 1/2 Ziwbel
  • 1/2 TL Sambal Olek
  • 200g fettarmer Joghurt (laktosefrei)
  • 1l Wasser (1/2l normal, 1/2l für Brühe)
  • 1/2 TL Brühe-Zusatz
  • Thai-Curry
  • Geriebene Chili

Anleitung

  1. 2 Töpfe mit Wasser füllen (jeweils 1/2 l)
  2. Einen Topf mit der Brühe füllen
  3. Paprika schneiden und in das normale Wasser hineingeben
  4. Paprika anfangen zu kochen
  5. In der ZwischenZeit, Tomaten und Zwiebel schneiden (beides in kleine Stücke)
  6. Beides nach und nach in den Topf mit der Paprika geben
  7. Für insgesamt 15min köcheln
  8. Ab in den Mixer, pro “Runde” jeweils ca. 1/2l
  9. Die fertige Gemüse-Mischung mit der Brühe vermischen und 5min leicht köcheln lassen
  10. Sambal Olek hineingeben, gut durchmischen, dann das Thai Curry dazu
  11. Für jeden 1/2l Suppe, 50g fettarmen Joghurt hinzufügen und dann in den Mixer
  12. Je nachdem wie scharf man es mag: jetzt die geriebene Chili rein
  13. In Flaschen füllen oder aber direkt genießen

Tipps

  • 1l von dieser Suppe hat gerade einmal 1.5 Weightwatchers Pro Points
  • Man kann es kalt oder heiß genießen, es schmeckt beide Male
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